Camilla Blue News

VPRO – VRIJE GELUIDEN

“The band Camilla Blue is recording their new album in musiclaboaotory Kytopia in Utrecht. Producer Mathijn den Duijf uses his analog recording system. In Utrecht there is a musiclaboratory called Kytopia. Colin Benders, a.k.a. Kyteman initiated this place for musicpioneers.”

Interview and music

vpro camilla blue

VPRO – Vrije Geluiden: Mathijn den Duijf cd opname Joyce Deijnen – Camilla Blue “Producer Mathijn den Duijf neemt het nieuwe album op van Joyce Deijen. Mathijn werkt geheel analoog. Hij vertelt over zijn werkwijze en ook Joyce komt aan het woord. We zien een aantal stukken van Camilla Blue.”

IN DUTCH PRESS

maxazine camilla blue album yellow

Op vrijdag 22 april heeft de Effenaar een primeur met de Augmented Reality liveshow ‘Out of the Blue’ van Camilla Blue en haar band. Deze avond presenteert de Brabantse multi-artieste haar nieuwe album ‘Yellow’. De afgelopen twee jaar zijn vrijwel alle songs op single en video verschenen, waaronder ‘Loose Sand’, dat meer dan 160.000 Spotify-streams bereikte.

De AR-show is ontwikkeld in samenwerking tussen Effenaar Smart Venue en Fontys, met ondersteuning van Kunstloc Brabant. Bij het liveoptreden versterken de AR-technieken de boodschap en emotie van de songs.

Op 22 april komt het opkomende Nederlandse talent terug naar de plek waar ze ooit debuteerde. De show zit boordevol verrassingen, energie en gevarieerde muziek.

verder lezen

mestmag review camilla blue 2020
camillablue front view

Op 17 april lanceert Camilla Blue haar nieuwe single en videoclip Loose Sand. Na ‘When I get home’, die in de Top 40 playlist ‘nieuwe releases’ belandde, en het recente Iced up is Loose Sand de derde single van het album Yellow, dat rond de jaarwisseling uit komt.

Camilla Blue is de artiestennaam en het alter ego van Joyce Deijnen. Over haar nieuwe single zegt ze: “Loose Sand gaat over verlatingsangst. Soms ben ik bang om verlaten te worden. Ik klamp me dan ergens aan vast, terwijl het in het leven juist gaat om anderen de ruimte te geven. Loose Sand refereert aan het bijbelse verhaal ‘Parabel van de zandkorrels’. Hoe krampachtiger je zand in je hand vasthoudt, hoe sneller het er uit glijdt.”

Camilla Blue is één van de geselecteerde toptalenten van Music Hub Brabant. Ze is doorgedrongen tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, die vanwege de corona crisis is uitgesteld. In het najaar hervat ze de band tour met liveoptredens.

maxazine camilla blue2020
klankgat camilla blue review 2020
heaven camilla blue icedup

Camilla Blue, nom de plume van de Brabantse Joyce Deijnen, debuteerde ruim twee jaar geleden met het sterke album Blue. Met haar band werkt ze gestaag verder aan nieuw materiaal en een nieuwe ep zit er aan te komen: Yellow. Met enige regelmaat verschijnen er video’s waarin haar ambitie muziek en kunst te verenigen duidelijk zichtbaar zijn. Deze week: Iced Up.

Haar autobiografische songs zweven tussen licht en donker De eerste single van het aanstaande Yellow, When I Get Home, is een eerbetoon aan haar pleegouders die haar vanaf haar tweede jaar liefdevol opvoedde. Iced Up! gaat over haar relatie met een ‘’ijskoude’’ narcist.

3voor12 camillablue 2020

Vandaag uit: de videoclip van Camilla Blue voor haar nieuwe single ‘Iced Up’. Een avant-pop nummer met een ijzingwekkende opbouw en bijpassende beelden in een absurdistisch winterwonderland.

Camilla Blue was eerder dit jaar te zien tijdens de ESNS Pinguin Radio showcases. Haar debuutalbum Blue nam ze op in het nu niet meer bestaande Kytopia te Utrecht. De komende maanden toert ze door Nederland, met een EP release in september in Cinetol.

muze misse camilla blue

Er is altijd ruimte voor nieuw talent op Muze Misse. Dit jaar is ons oog gevallen op Camilla Blue. Haar nieuwe single ‘Iced Up’ is net uit en anders dan de titel doet vermoeden past deze song perfect bij een zonnige festivaldag.

Haar vorige single ‘When I get home’ trok al de aandacht van 3FM en Radio 5 en maakte Camilla Blue Ambassadrice van ‘Pleegzorg Nederland’ ”Stichting Oosterpoort” 2019/2020. ’When i get home’ heeft een speciale betekenis voor haar. Ze groeide op in een pleeggezin en dit lied is een eerbetoon aan haar pleegouders.

Camilla Blue heeft zich laten inspireren door grootheden als Leonard Cohen, David Bowie, Beth Hart en Nina Simone. Haar optredens zijn een symbiose tussen muziek en kunst en daarom helemaal op z’n plek op Muze Misse Festival. De 14e editie van dit veelzijdige festival in het Jan Cunenpark in Oss staat zondag 5 juli op de agenda.

Camilla Blue deelt de festival line-up met Maan, Frank Boeijen, Kraak & Smaak, Samantha Steenwijk, Tim Akkerman & The Ivy League, The Pilgrims, Mylène & Rosanne, Stefan & Sean, Barrelhouse en The Spunyboys en deze line-up is nog niet compleet! Dit alles voor maar €29,50 incl. per ticket. Jongeren en Kids krijgen flinke korting. Tienertickets (t/m 17 jaar) zijn €14,50 incl, een Kinderticket (t/m 12 jaar) heb je al voor €4,50 incl. Kaarten zijn verkrijgbaar via muzemisse.nl, Ticketmaster, alle vestigingen van Primera en in Oss bij CD Kiosk en The Guitar Factory.

camilla blue recensie heaven

Dus is het genieten van Little Girl Blue, dat naar een fijne climax toewerkt, Special Kind Of Stupid, het emotionele Kisses From Your Daughter, Don’t Turn On The Lights, waarin Van de Klundert excelleert en Time For New Memories. Van het nieuwe materiaal maken naast When I Get Home ook het met een onweerstaanbaar refrein opgesierde Iced Up en het als afsluiter dienende americanastuk Loose Sand grote indruk. Dat nieuwe album waarvan de titel al vaststaat, namelijk Yellow, moet er maar snel komen evenals een plekje op North Sea Jazz 2020!

camilla blue daily indie

Vorig jaar bracht muzikant Camilla Blue het debuutalbum Blue uit, maar ze is alweer klaar om nieuw werk aan de wereld te introduceren. Haar nieuwe rauwe single When I Get Home is een bluesy ode aan haar pleegouders. Vandaag gaat de videoclip bij ons in première en spreken we de muzikante over When I Get Home en het nieuwe album Yellow.

camilla blue top40
camilla blue popmagazine heaven

When I Get Home is het eerste nummer van een nieuwe reeks. “Het idee is elke vier maanden een nieuwe single uit te brengen. Na vier singles komt er een ep. Dan releasen we weer een aantal singles en komt er een album. De singles en ep zijn digitaal, het album komt fysiek uit.” Na Blue zal het nieuwe album met Yellow een nieuwe kleur krijgen

Camilla Blue uit Lithoijen en haar ‘mini-me’ in één clip

camilla blue pers 28082019

‘An unhappy childhood is a writers goldmine’: die uitspraak van de schrijver Graham Greene zou zomaar kunnen gelden voor zangeres Camilla Blue, artiestennaam van de in Lithoijen opgegroeide Joyce Deijnen (25). Ze staat aan de vooravond van de release van haar nieuwe single ‘When I get home’ met bijbehorende videoclip, opgenomen in de Megense Gevangentoren.

brabants dagblad 2019

Zangeres Camilla Blue zet zich in voor Pleegzorg Nederland

camillablue pleegzorg ambassadrice

Zangeres Joyce Deijnen uit Lithoijen, bekend onder haar artiestennaam Camilla Blue, is benoemd tot ambassadrice van Pleegzorg Nederland voor Stichting Oosterpoort. Haar nieuwe single heeft alles met dit onderwerp te maken.

De vele kleuren van zangeres Camilla Blue

camilla blue music

Camilla Blue voorproefje Jazz in Duketown

camilla blue jazz duketown

Overtuigend concert van Camilla Blue in Osse Groene Engel

OSS – Of ze nu achter de piano zat, plaats nam achter de microfoon of met een akoestische gitaar haar liedjes zong, Joyce Deijnen, zangeres van Camilla Blue, wond de prima gevulde zaal van de Groene Engel donderdagavond met gemak om haar vingers.

Camilla Blue Brabants Dagblad

Lithoijense Joyce Deijnen met Camilla Blue in de Groene Engel

Lithoijense zangeres van Camilla Blue:  ‘Camilla Blue is meer dan muziek.’

joyce deijnen
camilla blue noorderslag 2020
© 2023 Camilla Blue | Photography © Willem Wouterse |    webdesign