Biografie

Samen met haar band, speelt Camilla Blue nummers van haar drie albums, Blue, Yellow en het album Shake off all Bad, dat binnenkort uitkomt. Het zijn veelal autobiografische songs die zich bewegen tussen licht en donker. Grote artiesten als Leonard Cohen, David Bowie, Beth Hart en Nina Simone vormen inspiratiebronnen voor Camilla Blue. De concerten vormen een symbiose tussen haar muziek en kunst.

Albums Blue, Yellow en Shake off all bad.

In 2018 maakte Camilla Blue haar eerste album Blue. Dit album is geheel analoog opgenomen in de Kytopia-studio in Utrecht, met als producer Mathijn den Duijf. Het tweede album is opgenomen in de Power Sound Studio met producer Paul Pouwer (bekend van opnames met het Metropool orkest en o.a. Michael Jackson).
Momenteel werkt Camilla Blue aan het nieuwe album Shake off all Bad, dat wordt opgenomen in de Uncle Gabe’s Studio met als producer Gabriël Peeters. Nog even origineel als gevarieerd zijn de nieuwe songs die nu in ontwikkeling zijn.

Muzikale carrière

Meer dan 70.000 streams op Spotify kreeg haar eerste single Don’t turn on the Lights. Het nummer van het tweede album Yellow, Loose Sand, bereikte meer dan 200.000 streams. De makers van het programma Vrije Geluiden, waar Camilla Blue nummers van haar eerste album speelde, noemden Camilla Blue “uniek en oprecht”.

Camilla Blue geeft concerten in vooral het clubcircuit, maar ze was ook te zien bij Jazz in Duketown in ’s-Hertogenbosch, had een kleine tour in Frankrijk en speelde bij de ESNS Penguin Showcases in 2020. Daarnaast was ze te horen in verschillende radio programma’s op de Nederlandse radio. Ze heeft een indrukwekkend innoverend AR-project gehad in samenwerking met De Effenaar in Eindhoven.

De prachtige foto’s voor het nieuwe album zijn gemaakt door Govert de Roos ,o.a. bekend als fotograaf van David Bowie, Grace Jones en vele anderen.

Onlangs is Camilla Blue getekend bij Glorybox.

Pers

© 2024 Camilla Blue | Photography © Govert de Roos |    webdesign